Avui és notícia: I Congrés d’humanitats digitals

La notícia que us presento avui, va ser publicada a Educar, una plataforma del Ministeri d’Educació i Esports de Buenos Aires.

En la present notícia s’enuncia el primer congrés d’humanitats digitals . Abans d’explicar-vos en què consistirà aquest esdeveniment, trobo d’important rellevància que sapigueu qui l’organitza. L’Associació Argentina d’Humanitats Digitals, són una comunitat de pràctiques obertes, l’objectiu dels quals és promoure la investigació, transmissió i difusió del coneixement en el camp de les Humanitats Digitals. Les bases d’aquesta organització es centren en una compenetració entre la teoria i la pràctica; la pluralitat i la interdisciplinarietat i l’intercanvi d’idees entre els seus membres ( docents, investigadors, crítics i interessats provinents de diferents àrees).

A través de les seves accions pretenen complir els seus objectius. Alguns d’ells són: Aportar nous enfocaments sobre les tecnologies en el camp humanístic i social; Treballar per introduir continguts en programes educatius a tots els nivells i promoure l’intercanvi d’experiències entre els agents educatius.

En aquest context, la AAHD, organitza el I Congrés internacional ‘’Humanitats digitals. Construccions locals en contextos globals’’ que se celebra a Buenos Aires, del 7 al 9 de novembre del 2016.

Aquest congrés, que té com a finalitat unir persones amb un mateix interès sense importar la seva procedència, compta amb una programació molt àmplia interessant que s’articula en diversos eixos. Alguns d’ells són:

  • Aspectes socials, culturals, econòmics de les humanitats digitals
  • Les diferents interpretacions que se’n fan de l’era digital.
  • Tecnologies emergents com la robòtica educativa
  • El paper de les humanitats digitals en l’educació i per extensió al currículum acadèmic

Com a futura docent he escollit aquesta notícia per dos motius. Penso que aquesta iniciativa ha estat molt encertada per part de l’Associació, ja que uneixen a persones en dos sentits: en primer lloc, a totes aquelles persones que els motiva l’educació i tot el que amb aquesta s’hi relaciona. En segon lloc, a totes aquelles persones que busquen, en la seva tasca diària d’educar, una unió entre totes les persones involucrades.

Una experiència que no podria anar més acord amb la temàtica del bloc i la seva finalitat; unir persones a través dels recursos tecnològics.

 

 

Un pensament sobre “Avui és notícia: I Congrés d’humanitats digitals

  1. Quina experiència tant encertada!!
    Tal i com hem anat veient al llarg del teu blog, no ha estat fàcil trobar aplicacions i recursos que treballin d’una manera directa la multiculturalitat i les TIC, però amb aquesta experiència has donat en el clau!!
    Trobo que està molt bé que s’utilitzi un punt d’unió entre persones com és l’educació i la tecnologia.

    M'agrada

Deixa un comentari